ضمن عرض سلام و احترام
بسیار سپاسگذاریم که به خانواده بزرگ ما پیوستید
برای اطلاع رسانی بهتر شما همراهان گرامی بوسیله ایمیل شما را مطلع خواهیم کرد
هیچ وقت درباره چیزی که نمیتوانید تغییرش دهید، ناراحت یا عصبانی نشوید
576 بازدید
مهم است که وقتی رفتار افراد با نیازهای شما تداخل دارد، بتوانید با آنها برخورد کنید. گفتن اینکه رفتار آنها باعث مشکل برای شما میشود خیلی دشوار است؛ اما انجام این کار لازم است تا بتوانید ارتباطی شفاف و صادقانه را حفظ کنید.
بسیاری از افراد چیزی نمیگویند و خشم را در درونشان نگه میدارند. این خشم درست زیر سطح میماند، بعد آنها منفجر میشوند و با کوچکترین موردی پرخاشگری میکنند و طرف مقابل در مورد اینکه چرا چنین اتفاقی افتاد سردرگم میشود.
در این ویدیو میخواهم تکنیکی عالی را با شما به اشتراک بگذارم که به کمک آن میتوانید ابراز وجود کرده و مشکل پیشآمده را برطرف کنید.
۱. رفتاری خاص در فردی را توصیف کنید که میخواهید شاهد تغییر آن باشید
۲. توضیح بدهید چرا آن رفتار به طریقی به شما آسیب میزند (یا ممکن است آسیب بزند.)
۳. احساسات منفیتان را شرح دهید
۴. توضیح دهید دقیقا میخواهید آن فرد چه کاری به جای کار قبلی انجام دهد
وقتی استفاده میشوند
. هربار جملهتان را با ضمیر من شروع کنید.
. مراحل یک و چهار همیشه وجود دارند. مرحله دو و سه ممکن است هر دو وجود داشته باشند یا فقط یکی از آنها وجود داشته باشد.
. هربار در انتهای جملهتان توضیح دهید که چرا این خواسته را دارید.
جمله مقابلهای شامل ضمیر «من» را همیشه با کلمه «وقتی» شروع کنید. بهطور مثال، به فردی که رفتار خاصش باعث بروز مشکل شده است بگویید: «وقتی به خانه اقوامت میرویم و تو با سرعت صد و سی چهل کیلومتر در ساعت در اتوبان رانندگی میکنی...»
مراقب باشید که فقط واقعیت را بگویید. طرف مقابل را تحقیر نکنید و به او درس اخلاق ندهید؛ مثلا نگویید: «وقتی بیفکر عمل میکنی...» اگر طرف مقابل را سرزنش کنید، احتمال زیاد دارد که به او بربخورد و با درخواست شما بابت تغییر رفتارش همکاری نکند.
بعد از اینکه رفتاری را که باعث بروز مشکل شده است شرح دادید، توضیح دهید که این رفتار چرا به شما آسیب میزند و چه تأثیری در زندگی شما دارد: «وقتی به خانه اقوامت میرویم و تو با سرعت صد و سی چهل کیلومتر در ساعت در اتوبان رانندگی میکنی، نمیخواهم کنار تو بنشینم...»
هرگونه احساس منفیتان به دلیل آن رفتار و تأثیر ملموس آن رفتار را توصیف کنید: «وقتی به خانه اقوامت میرویم و تو با سرعت صد و سی چهل کیلومتر در ساعت در اتوبان رانندگی میکنی، نمیخواهم کنار تو بنشینم چون میترسم تصادف کنیم.»
مهم است که دقیقا بگویید آن فرد به جای کار قبلی باید چه کاری انجام دهد.
از ضمیر «ما» استفاده نکنید؛ مثلا نگویید: «به نظرم ما باید بنشینیم و در مورد آن صحبت کنیم» فقط کاری را که میخواهید او انجام دهد بیان کنید.
این درخواست همیشه باید بعد از اینکه رفتاری را شرح دادید که مشکل ایجاد کرده است و گفتید که چرا برای شما مشکل ایجاد میکند، مطرح شود. فقط بعد از آن است که فرد مقابل حاضر به شنیدن درخواست شما خواهد بود. درخواست را در ابتدا مطرح نکنید. درخواست همیشه باید در انتها باشد.
مثال قبلی را میتوانید به این شکل کامل کنید: «وقتی به خانه اقوامت میرویم و تو با سرعت صد و سی چهل کیلومتر در ساعت در اتوبان رانندگی میکنی، نمیخواهم کنار تو بنشینم چون میترسم تصادف کنیم. لطفا با سرعت صد کیلومتر در ساعت رانندگی کن تا من بیشتر احساس امنیت کنم.»
مراقب باشید فکر یا احساسی را که تصور میکنید طرف مقابل دارد در درخواستتان نگنجانید؛ مثلا، «احساس میکنم تو به رابطهمان اهمیت نمیدهی» یا «میدانم که تلاش میکنی احساساتم را جریحهدار کنی» شما از احساسات و افکار طرف مقابل خبر ندارید، همانطور که او از افکار و احساسات شما آگاه نیست. فقط افکار و احساسات خودتان در مورد موقعیت را بیان کنید.
همچنین از ضمیر «ما» استفاده نکنید؛ مثلا، «به نظرم ما باید یک مشاور مالی را ببینیم.» این باعث تضعیف درخواست شما میشود. بهتر است بگویید که میخواهید طرف مقابلتان در عوض چه کاری انجام دهد.
در بسیاری از مواقع جواب طرف مقابل مثبت است و میخواهد بنا به درخواست شما تغییر کند؛ اما گاهی اوقات افراد با گستاخی بیشتری پاسخ میدهند و میخواهند شما از درخواستتان صرفنظر کنید. در این صورت شما لازم است که درخواستتان را چندین بار در آن لحظه یا در طول زمان بگویید.
. صدایتان را بالا نبرید
. عصبانی نشوید
. با لحنی مهربان حرف بزنید؛ تا درخواستتان تأثیر بیشتری داشته باشد.
دوستان، در این قسمت از موفقیت تیوی در مورد جملات مقابلهای با ضمیر «من» صحبت کردم؛ که میتوانید در چهار مرحله، آن را خلق کرده و برای ابراز وجود در برابر افرادی که رفتارشان با نیازهای شما تداخل دارند بهکار ببرید.
توصیه میکنم در اولین فرصتی که رفتار فردی با نیازهای شما تداخل ایجاد کرد از این جملات مقابلهای با ضمیر «من» استفاده کنید.
سخنران: رجب حرفهدوست | برنامه موفقیت تیوی | قسمت ۷
منبع: برگرفته از کتاب عزت نفس به زبان ساده - نویسنده: اس. رنی اسمیت، ویویان هارت - مترجم: اکبر عباسی، حمیدرضا متینفر