ضمن عرض سلام و احترام
بسیار سپاسگذاریم که به خانواده بزرگ ما پیوستید
برای اطلاع رسانی بهتر شما همراهان گرامی بوسیله ایمیل شما را مطلع خواهیم کرد
ارزش تو را خداوند تعیین میکند؛ نه دیگران! و خداوند تو را ارزشمند آفریده است
2370 بازدید جمعه 3 آبان 1398
در این مقاله میخواهیم به این سؤال پاسخ دهیم که چگونه یک روز فوقالعاده را برای خودمان بسازیم که بتوانیم هم از ابتدای صبحمان به صورت عالی استفاده کنیم، هم اینکه بقیه روزمان بسیار برنامهریزی شده و جذاب باشد؟ و پاسخی که به این سؤال میدهیم این است: برای اینکار ۵:۰۰ صبح هر روز باید بیدار شویم.
وقتی ساعت ۵:۰۰ صبح بیدار میشویم یکسری اتفاقات فوقالعاده رخ میدهد. اتفاقاتی از قبیل: ۱. مهمترین و اولین اتفاق این است که کاملاً احساس میکنیم از بقیه جلوتر هستیم. چون ساعتی که همه خواب هستند، ما بیداریم و کار و تلاش میکنیم. درنتیجه کاملاً این احساس جلو بودن در ما شکل میگیرد و اعتماد به نفس ما را بسیار زیاد میکند.
۲. مورد بعدی، بحث هورمونهایی هست که در مغز و بدن ما ترشح میشوند و اثرات فوقالعادهای دارند، بسیار کمتر خسته میشویم، چون تصمیمی تابهحال نگرفتهایم ذهنمان سطحِ هوشیاری بالاتری دارد و به همین خاطر میتوانیم کارهای مفیدتری انجام دهیم.
۳. فایده سوم بحث تمرکز میباشد. معمولاً ۵:۰۰ صبح کسی در شبکههای مجازی به ما پیغام نمیدهد، نمیتوانیم با کسی پیامک بازی کنیم، سراغ شبکههای اجتماعی نمیرویم، بنابراین تمرکز بسیار بالایی داریم و ضمناً کسی هم مزاحممان نمیشود. پس ساعاتی در اختیار داریم که کاملاً برای خودمان هست و درنتیجه میتوانیم کارهای بسیار خوب و مفیدی انجام دهیم.
واقعیت این است که تقریباً اکثر انسانهای موفق از این ساعتها به خوبی استفاده میکنند. شاعرها، نویسندهها، عارفان، مدیران بزرگ و...، اعتقاد دارند که پیروزیهای بزرگ، در ساعات اولیه صبح اتفاق میافتند. به همین خاطر ضروری است که ما هم این عادت را در خودمان نهادینه کنیم و تا حد ممکن سعی کنیم ساعت ۵:۰۰ صبح بیدار شویم.
شما واقعاً میتوانید سحرخیز باشید. بزرگترین اهمیت را برای اول روزتان قائل شوید و بقیه روزتان، خودش از خودش محافظت میکند. صبحتان را در اختیار داشته باشید تا زندگیتان را تعالی بخشید.
اول اینکه معمولاً افراد همیشه سحرخیز نیستند، یک روز این کار را انجام میدهند و بعد بیخیال آن میشوند. پس با اطلاع از این موضوع، سعی خواهیم کرد در این دام نیافتیم و فردی نباشیم که یک روز صبح زود بیدار میشود و روز بعد میگوید: «حسش نیست، حالش نیست، خوابم میآید یا دیشب کم خوابیدم و...،»
نکته دوم، این کار را نکنیم که با خود بگوییم: «من همیشه ساعت شش صبح بیدار میشوم. خب، فردا پنج دقیقه به شش، پسفردا ده دقیقه به شش، سه روز بعد پانزده دقیقه به شش و همینطور زمان را عقب ببریم.» بلکه باید رأس همان ساعت بیدار شویم.
در صورتیکه از همان اول به مدت ۶۶ روز ساعت ۵:۰۰ صبح بیدار شویم، مسلماً دیگر عادت ما میشود و حتی بدون ساعت هم میتوانیم تحت هر شرایطی از خواب بیدار شویم.
پس بیایید تصمیم بگیریم از فردا رأس ساعت پنج صبح و به مدت ۶۶ روز بیدار شویم، نه پنج دقیقه زودتر و نه پنج دقیقه دیرتر. ممکن است بگویید: «آه! شصت و شش روز؟! حداقل جمعهها را از ما نگیرید» نه، بیداری رأس ساعت ۵:۰۰ صبح باید عادت ما بشود و تحت هر شرایطی باید این کار را انجام بدهیم. این را باور کنید که سحرخیزی بسیار لذتبخش است و وقتی این عادت را در خودتان ایجاد کردید، حس فوقالعاده بیداری قبل از سپیدهدم را با هیچ چیزی عوض نخواهید کرد.
نکته سوم، هرگز نباید دکمه چُرت زدن را بزنیم. درواقع، وقتی آلارم زنگ به صدا درمیآید و شما آن را خاموش میکنید و ۱۵ دقیقه بعد بیدار میشوید حالا یک مشکل اساسی دارید و دلیل اینکه شما در دردسر افتادهاید این است که مغزتان وارد چرخه خواب شده است و بخشی از مغز که مسئول تصمیمگیری، توجه، هوشیاری و کنترل خود است، هنوز در دوره خواب به سر میبرد و نمیتواند بیدار شود و ۷۵ دقیقه دیگر زمان لازم دارد تا کاری را تمام کند که این دکمهی چُرت آن را شروع کرده است.
در این مرحله قصد دارم برنامهای عالی را با شما به اشتراک بگذارم، برنامهای بسیار ساده و در عین حال بسیار تأثیرگذار. ما برنامهی صبحمان را به سه قسمت تقسیم میکنیم:
اولین کار ما بعد از بیداری نوشیدن یک لیوانِ کامل آب ولرم است، نه آب خیلی سرد و نه خیلی گرم. بسیار مهم است که اولین کار هر صبح، تنظیم آب بدنتان باشد. طبیعتاً بعد از ۶ تا ۸ ساعت بیآبی، بدن شما نیازمند آب است و این بیآبی موجب خستگی میشود. معمولاً وقتی افراد در هر ساعتی از روز احساس خستگی میکنند، چیزی که واقعاً به آن نیاز دارند، آب بیشتر است، نه خواب بیشتر. روزتان را با نوشیدن یک لیوان آب شروع کنید و تا جای ممکن، سریعاً این کار را انجام دهید. هدف این است که به سرعت آب بدن و ذهنتان را تنظیم کنید تا آبی که در طول ساعات خواب از دست رفته است را به بدن بازگردانید.
۱. ۵:۰۰ تا ۵:۲۰
بیست دقیقه اول صبح مختص ورزش کردن هست. نوعِ ورزشی که انجام میدهیم باید متناسبِ ما باشد، یعنی آنقدری نباشد که خیلی خسته شویم یا آنقدر سطحی نباشد که اصلاً به ما هیچ فشاری وارد نشود. باید یک سطحِ بهینهی متناسب با خودتان و برنامهتان پیدا کنید. برخی دوست دارند بیرون رفته و بدوند، برخی دوست دارند روی تردمیل بدوند، برخی دیگر دوست دارند طناب بزنند، هر کاری که فکر میکنید متناسب با شرایط شما است را انتخاب کنید و بیست دقیقه آن کار را انجام دهید.
۲. ۵:۲۰ تا ۵:۴۰
بیست دقیقه دوم زمان بازنگری است، بازنگری به اهداف زندگی خودمان، بازنگری به برنامههای آن روزمان و اولویتبندی کارها. لازم به ذکر است که همه اینها باید نوشته شده باشند. پس ۵:۲۰ تا ۵:۴۰ هر روز اهداف زندگیمان را مرور میکنیم. اگر بلد هستیم تصویر سازی ذهنی را انجام میدهیم و بعد سراغِ نوشتن اولویتهایمان میرویم که من باید امروز این کارها را انجام دهم. مهمترین کار که اولین کار هست کدام است؟ دومین کار کدام است؟ سومین کار کدام است؟ و همین طور کارها را به ترتیب اولویتبندی میکنیم. یادتان باشد، فعالیتهایی که در بیست دقیقه دوم انجام می دهیم باید مکتوب باشند.
۳. ۵:۴۰ تا ۶:۰۰
بیست دقیقه سوم مختص یادگیری از هر طریقی که دوست دارید، هست. میتواند تماشای ویدیوهای سایت تِد باشد، خواندن یک کتاب الکترونیکی و یا مرور یک صفحه آموزشی در اینترنت، به جز اخبار، باشد. البته من توصیه میکنم یک کتاب فیزیکی خوب را برای این ساعت انتخاب کنید. اگر تصمیم گرفتهاید ساعت ۵:۰۰ صبح بیدار شوید، پس جزو افرادی هستید که کارهایی را انجام میدهند که دیگران حاضر نیستند انجام بدهند و در آینده کارهایی را انجام خواهید داد که دیگران قادر به انجام آن نخواهند بود.
کارهایی که ۵:۰۰ تا ۶:۰۰ صبح انجام میدهیم:
۱. بیست دقیقه اول ورزش
۲. بیست دقیقه دوم بازنگری، اولویتبندی و نوشتن کارها و اهداف
۳. بیست دقیقه سوم یادگیری
راهکارهایی که در زیر ارائه میشوند، کمک خواهند کرد خواب خوبی داشته باشید و همچنین راحتتر بیدار شوید:
به هیچ عنوان قبل از خواب با تلفن همراهتان کار نکنید یا سراغِ کامپیوتر نروید چون اثرات بسیار بدی دارند؛ بنابراین تا حد ممکن سعی کنید از ساعت ۹:۰۰ به بعد از تلویزیون، تلفن همراه، لپتاپ، کامپیوتر، تبلت و...، استفاده نکنید، اخبار نبینید و کارهای مشابه این را تحت هیچ شرایطی انجام ندهید.
کار دیگری روی تختخواب نباید انجام دهیم. مثلاً خواندن کتاب، کار با لپتاپ و...،. این کارها کیفیت خوابمان را کاهش خواهند داد.
۳. مکانی که برای خواب شبانه انتخاب میکنیم، باید کاملاً ساکت و تاریک باشد. این حالت کمک میکند تا کیفیت خوابمان بالاتر برود.
۵. همیشه رأس ساعت مشخصی بخوابیم. برفرض، اگر روز اول ساعت ۱۱:۰۰ شب خوابیدهایم، روزهای بعد هم رأس همین ساعت بخوابیم.
نویسنده: محمدپیام بهرامپور - مدرس سخنرانی و فن بیان