ضمن عرض سلام و احترام
بسیار سپاسگذاریم که به خانواده بزرگ ما پیوستید
برای اطلاع رسانی بهتر شما همراهان گرامی بوسیله ایمیل شما را مطلع خواهیم کرد
رمز پیشی گرفتن این است که شروع کنید
1724 بازدید جمعه 5 مهر 1398
مدت زمان لازم برای مطالعه این مقاله: ۷ دقیقه
روشی که با خودتان صحبت میکنید میتواند بر اعتماد به نفس شما تأثیر بگذارد. این تأثیر بسته به اینکه آیا گفتگوی شما مثبت یا منفی هست، میتواند خوب یا بد باشد. یک دقیقه وقت بگذارید و به آنچه امروز به خودتان گفتهاید فکر کنید. آیا منتقدانه و مخرب بود؟ یا مهربانانه و مفید؟ بعد از اینکه درگیر این گفتگوی درونی شدید، چه حسی داشتید؟
افکار شما منبع احساسات و خُلق و خوی شما هستند. مکالمات شما با خودتان میتواند مخرب یا سودمند باشد؛ آنها بر احساسی که در مورد خودتان دارید و اینکه چگونه به وقایع زندگیتان پاسخ میدهید، تأثیر میگذارند.
با وجود اینکه ممکن است آن را نشناسید، بااینحال شما قبلاً گفتگویی با خودتان داشتهاید و حتی الآن هم احتمالا به این کار مشغول هستید.
گفتگو با خود در اصل صدای درونی شماست، صدایی در ذهنتان درباره چیزهایی که ضروری نیست با صدای بلند گفته شوند. ما اغلب اوقات نمیدانیم که چنین تفسیری در حال انجام است، اما گفتگو با خودمان میتواند بر نحوه احساس ما نسبت به کسی که هستیم تأثیر زیادی بگذارد.
گفتگوی درونی (گفتگو با خود) کاری است که شما به طور طبیعی در تمام ساعات بیداری خودتان انجام میدهید. تحقیقات ثابت کرده است که گفتگوی درونی مثبت ابزاری قدرتمند برای افزایش اعتماد به نفس و مهار احساسات منفی است. و تصور میشود افرادی که میتوانند گفتگوی درونی مثبتی با خودشان داشته باشند، بااعتماد به نفستر، باانگیزهتر و پُربارتر نیز هستند.
مقاله چگونه زندگی دلخواه خودمان را خلق کنیم؟ را از دست ندهید
گفتگوی درونی مثبت باعث میشود احساس خوبی نسبت به خود و چیزهایی که در زندگی شما اتفاق میافتد داشته باشید. این مانند داشتن یک صدای خوشبینانه در ذهن شما است که همیشه به نیمه پُر لیوان نگاه میکند. به عبارتی گفتگوی درونی مثبت حامی و تأییدکننده است. دو عبارت زیر را در نظر بگیرید:
۱. «من امروز در جلسه صحبت خواهم کرد؛ زیرا چیز مهمی برای اشتراکگذاری دارم». ۲. «من فکر نمیکنم امروز بخواهم در جلسه صحبت کنم؛ زیرا اگر چیزی را اشتباه بگویم همچون احمقها به نظر خواهم رسید». این اظهارنظر منفی را با عبارت بالا مقایسه کنید!
گفتگوی درونی منفی باعث میشود احساس بدی نسبت به خود و اتفاقاتی که روی میدهد داشته باشید، و به عبارت دقیقتر در هر حالت احساس ناامیدی کنید. این نوع گفتگوی درونی میتواند هر چیزی حتی یک چیز خوب را نادیده بگیرد. گفتگوی درونی منفی مداوم میتواند شما را بیشتر در معرض افسردگی و اضطراب قرار دهد.
این عبارت نشان میدهد که افکار منفی میتوانند رشد کرده و بر علیه خود شخص بکار گرفته شوند: «من در این لباس چاق به نظر میرسم. من واقعاً چاق هستم. جای تعجب نیست که من تنها هستم. چرا نمیتوانم وزن کم کنم؟! غیرممکن است!»
گفتگوی درونی از بسیاری جهات مهم است. درواقع، گفتگوی درونی ابزاری است که آن را برای چهارچوب زندگی خودمان به کار میگیریم. اگر به طور مداوم به خود پیامهای منفی بدهیم، آنگاه شروع میکنیم به پرورش اتوماتیک افکاری که باعث میشود در مقابل یک اتفاق خاص، واکنش احساسی منفی از خودمان بروز دهیم. برعکس، اگر درگیر گفتگوی درونی مثبت باشیم، شروع میکنیم به شکلی مثبتتر دنیا را مشاهده کنیم و درنهایت احساس بهتری نسبت به خود داشته باشیم.
یادتان باشد که ما همیشه نمیتوانیم آنچه اتفاق میافتد را کنترل کنیم، اما میتوانیم کنترل کنیم که چگونه نسبت به آن واکنش نشان دهیم.
هرچه بیشتر در بهبود گفتگوی درونی تلاش کنید، آن را راحتتر خواهید یافت. در واقع این مانند یادگیری یک ساز یا رفتن به تمرینات ورزشی میباشد. شروع کار ساده نخواهد بود؛ اما رفته رفته بهتر خواهید شد.
گفتگو با خود بخش بزرگی از عزت نفس و اعتماد به نفس ما را دربرمیگیرد. با تلاش برای جایگزین کردن گفتگوی درونی منفی با گفتگوی درونی مثبتتر، احتمالاً میتوانید چیزهایی را که در زندگیتان روی میدهد کنترل کرده و به اهدافتان برسید.
دانلود رایگان سمینار مهارت شادمانی - آنتونی رابینز
۱. به آنچه که به خودتان میگویید گوش فرا دهید. • توجه کنید که صدای درونی شما چه میگوید! • آیا گفتگوهای درونی شما اکثراً مثبت هستند یا منفی؟ • هر روز، در مورد آنچه فکر میکنید یادداشت برداری کنید.
۲. گفتگوی درونیتان را به چالش بکشید. چنین سؤالاتی از خودتان بپرسید: • آیا شواهد واقعی برای آنچه فکر میکنم وجود دارد؟ • اگر دوستی در موقعیت مشابهی قرار داشت، به او چه میگفتم؟ • آیا میتوانم کاری انجام دهم تا آنچه احساس بدی در مورد آن میکنم را تغییر دهم؟
۳. گفتگوی درونیتان را تغییر دهید. • لیستی از نکات مثبت در مورد خودتان تهیه کنید. • به جای گفتن: «من هرگز نمیتوانم این کار را انجام دهم»، بگویید: «آیا کاری وجود دارد که انجام دادن آن، به من کمک میکند تا این کار را انجام دهم؟»
اکنون که شما به ماهیت گفتگوی درونی و همچنین تفاوت گفتگوی درونی مثبت و منفی پی بردهاید، وقت آن است که کلید تغییر را فشار دهید و رویکرد جدیدی را برای گفتگو با خود بیاموزید. هر روز، در مورد آنچه فکر میکنید یادداشت برداری کنید و سعی کنید تا آنها را به شکل مؤثرتر و مثبتتری به کار بگیرید.
• گفتگوی درونی منفی: «چه احمقی هستم من! واقعاً گند زدم با این ارائه دادنم! این پایان کار من هست!» • گفتگوی درونی مثبت: «من میتوانم آن را بهتر انجام دهم. من خودم را برای دفعه بعد آماده میکنم. شاید لازم باشد کمی صحبت کردن در جمع را بیشتر تمرین کنم. دفعه بعد حتماً موفق خواهم شد.»
• «من نمیتوانم در یک هفته این را انجام بدهم. این غیرممکن است!» • جایگزین: «خیلی طول میکشد تا این را انجام بدهم. اما من آن را به موقع تمام میکنم. شاید بد نباشد از دوستانم هم کمک بگیرم.»
• «چقدر احمقانه! من نمی توانم به خودم یاد بدهم که چطور مثبت فکر کنم!» • جایگزین: «یادگیری مثبتاندیشی تلاش میخواهد و از آن جاییکه برای من میتواند خیلی مفید باشد، تمام سعیام را خواهم کرد.»
برخی از مردم به راحتی و پس از مدت کوتاهی، یاد میگیرند تا گفتگوی درونی مثبتی داشته باشند. اما دیگران ممکن است مجبور شوند زمان بیشتری را به آن اختصاص دهند و تلاش بیشتری را در این مورد به کار بگیرند. در هر صورت، این یک گام ارزشمند در جهت بهتر کردن خود و بهبود حس ارزشمندی شما است. یادتان باشد که با حذف کردن گفتگوهای درونی منفی و جایگزینی آنها با گفتگوی درونی مثبت، میتوانید فقط برنده باشید. بخواهید تا از همین لحظه بتوانید.
ترجمه: رجب حرفه دوست
منبع:
reachout.com
Healthline.com