جستجو برای:
  • خانه
  • حساب کاربری من
  • دوره‌ها و محصولات
  • مقالات
  • موفقیت TV
  • درباره ما و تماس با ما
  آپارات من پیج اینستاگرام من
آکادمی آموزشی رجب حرفه دوست
  • خانه
  • حساب کاربری من
  • دوره‌ها و محصولات
  • مقالات
  • موفقیت TV
  • درباره ما و تماس با ما
0
ورود / ثبت‌نام

آیا نوشیدن قهوه قبل از خواب توصیه می‌شود؟

5 اسفند 1401
ارسال شده توسط رجب حرفه دوست
مقاله ها
400 بازدید
آیا نوشیدن قهوه قبل از خواب توصیه می‌شود؟

سرفصل‌های مهم این مقاله

Toggle
  • نقدی بر نوشیدن قهوه قبل از خواب شبانه!
  • چرا مهم است که بدانیم در چه زمان‌هایی نباید قهوه بنوشیم؟
  • بهترین زمان خوردن قهوه!
  • حرف آخر

چند روز پیش ساعت ۸:۳۰ شب برای خرید به مغازه‌ای رفته بودم؛ زمانی که منتظر بودم تا سفارشم را دریافت کنم، با کمال تعجب دیدم که فروشنده، یک فنجان قهوه در دستش گرفته و می‌خواهد آن را میل بکند! در آن لحظه به یاد این جمله زیبای دالایی لاما افتادم که زمانی گفت: «خواب بهترین مدیتیشن است» و بعد با خودم گفتم: «امیدوارم آقای فروشنده بتواند شب را راحت بخوابد.» چرا چنین آرزویی کردم؟ چون مدت‌ها پیش وقتی تصمیم گرفتم که دوره‌ای با عنوان دوره جامع سحرخیزی طراحی کنم، یکی از مباحث مهمی که راجع به آن تحقیق و مطالعه کرده بودم، زمان مناسب برای نوشیدن قهوه و مصرف کافئین – قبل از خواب و بعد از بیداری – بود؛ و می‌دانستم که نباید قبل از خواب شبانه، قهوه نوشید.

در این مقاله، می‌خواهیم در مورد بهترین زمان‌های نوشیدن قهوه و همچنین مواقعی که نباید قهوه بنوشیم صحبت کنیم. اگر شما هم مثل من از نوشیدن قهوه لذت می‌برید، در ادامه مقاله با من همراه باشید.

 

نقدی بر نوشیدن قهوه قبل از خواب شبانه!

امروز در اینترنت جست‌و‌جو می‌کردم که موضوعی توجهم را به خودش جلب کرد: «فواید خوردن قهوه در شب» از آنجا که مطالعاتی در زمینه قهوه و در کل مصرف کافئین و زمان مناسب برای نوشیدن قهوه و مصرف کافئین داشتم، تصمیم گرفتم این مقاله را که نقدی بر نوشیدن قهوه قبل از خواب شبانه است بنویسم.

واقعیت این است که خیلی‌ها اطلاعی از اثری که نوشیدن قهوه می‌تواند بر کیفیت و کمیت خواب ما داشته باشد ندارند و به همین خاطر هر موقع که دوست دارند قهوه می‌نوشند. حال آنکه بسیار مهم است که بدانیم در چه زمان‌هایی می‌توانیم قهوه میل کنیم و در چه زمان‌هایی نمی‌توانیم؛ اما در ابتدا لازم است به این سؤال مهم پاسخ دهیم: «چرا مهم است که بدانیم در چه زمان‌هایی نباید قهوه بنوشیم؟»

 

چرا مهم است که بدانیم در چه زمان‌هایی نباید قهوه بنوشیم؟

به سه دلیل مهم است که بدانیم در چه زمان‌هایی می‌توانیم قهوه بنوشیم و از آن مهمتر، در چه زمان‌هایی نباید قهوه میل کنیم:

۱. کافئین باعث آزاد شدن آدرنالین در بدن ما می‌شود که با بالا بردن انرژی‌مان، از رخوت و بی‌حالی ما در زمان‌هایی که کورتیزول کمی در بدنمان وجود دارد جلوگیری می‌کند.

۲. ساعت بیولوژیکی بدن ما در طی روز باعث ترشح هورمون کورتیزول (هورمون استرس) می‌شود که به طور مشخص بر میزان هوشیاری و بیدار ماندن ما مؤثر است؛ و سطح این هورمون در بدن در ساعات مختلف شبانه‌روزی تغییر می‌کند.

۳. بین زمان‌هایی که کورتیزول در بدنمان کم یا زیاد می‌شود و نوشیدن قهوه یا مصرف سایر مواد کافئین‌دار، تاحدودی رابطه مستقیمی وجود دارد.

و دقیقا به خاطر این سه دلیل، بسیار مهم است که بدانیم در چه زمان‌هایی می‌توانیم قهوه بنوشیم و از آن مهمتر، در چه زمان‌هایی نباید قهوه میل کنیم.

 

بهترین زمان خوردن قهوه!

در ادامه مقاله، می‌خواهیم زمان‌هایی در طی روز را که نباید قهوه بنوشیم و زمان‌هایی که می‌توانیم را بررسی کنیم و درواقع بهترین زمان برای خوردن قهوه را مشخص کنیم.

 

بهترین زمان برای خوردن قهوه قبل از خواب شبانه

مصرف کافئین تا ۶ ساعت قبل از خواب کیفیت خواب شبانه را کاهش می‌دهد. چراکه کافئین می‌تواند ۶ تا ۸ ساعت در خون بماند؛ درواقع مصرف کافئین در اواخر روز کارکرد ساعت طبیعی داخلی بدن شما را مختل می‌کند و درنتیجه باعث می‌شود که نتوانید به راحتی بخوابید. به همین خاطر توصیه می‌کنم ساعت ۴ عصر به بعد از مصرف کافئین خودداری کنید.

 

در طی روز چند میلی‌گرم کافئین میل کنیم؟

روزانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلی‌گرم کافئین میل کنید. البته این، فقط شامل قهوه نیست؛ بلکه هر چیزی که کافئین دارد (قهوه، نوشیدنی‌های انرژی‌زا، چای، شکلات، نوشابه و…،) را شامل می‌شود. بنابراین لازم است که به میزان کافئین آن‌ها نیز دقت کنید و مراقب باشید که مجموع کافئین دریافتی بدنتان در روز از مرز ۴۰۰ میلی‌گرم تجاوز نکند.

 

در چه زمان‌هایی نباید قهوه بخوریم؟

ساعت بیولوژیکی بدن (ریتم شبانه‌روزی یا همان ساعت طبیعی بدن) در طی روز باعث ترشح هورمون کورتیزول (هورمون استرس) می‌شود که به طور مشخص بر میزان هوشیاری و بیدار ماندن ما مؤثر است. جالب است که سطح این هورمون در بدن در ساعات مختلف شبانه‌روزی تغییر می‌کند.

سطح هورمون کورتیزول در بدن بین ساعت‌های ۸.۰۰ تا ۹.۰۰ صبح و همچنین بین ساعت‌های ۱۲.۰۰ تا ۱.۰۰ بعد از ظهر در بالاترین حد خود قرار دارد؛ این یعنی چی؟ یعنی اینکه سطح هوشیاری ما هم در بالاترین حد خودش قرار دارد. به همین خاطر بایستی در این ساعات از مصرف کافئین خودداری کنید.

 

بهترین زمان برای خوردن قهوه در طول روز

همان‌طوری که «استیون میلر، دکترای عصب‌شناسی» می‌گوید: بهترین زمان برای نوشیدن قهوه و مصرف کافئین بلافاصله بعد از زمان‌های پیکِ (Peak) ترشح کورتیزول است. بنابراین در صبح، بین ساعت‌های ۹.۰۰ تا ۱۱.۳۰ و البته در بعد از ظهر، بین ساعت‌های ۱.۰۰ تا ۴.۰۰ با توجه به کاهش سطح کورتیزول بدن بهترین زمان برای مصرف کافئین است.

 

کار کافئین چیست؟

کافئین باعث می‌شود که آدرنالین در بدن آزاد شود. آدرنالین انرژی شما را بالا برده و از رخوت و بی‌حالی شما در زمان‌هایی که کورتیزول کمی در بدن‌تان وجود دارد جلوگیری می‌کند.

 

مضرات کافئین زیاد چیست؟

توجه داشته باشید که در نوشیدن قهوه نباید زیاده‌روی کنید؛ چراکه باعث بروز عوارض ناخوشایندی همچون بالارفتن ضربان قلب، افزایش تعداد تنفس، عصبی بودن و…، در بدن می‌شود.

من وقتی که بر روی دوره جامع سحرخیزی کار می‌کردم، خودم تأثیر کافئین زیاد در بدن را آزمایش کردم؛ به این شکل که در یک روز دو لیوان قهوه خوردم؛ این نکته را هم لازم است بگویم که چند لیوان چای هم در همان روز خوردم. اتفاقی که افتاد این بود: ضربان قلبم به شدت بالا رفت و البته نوعی بی‌قراری را هم تجربه کردم.

 

حرف آخر

درست است که این مقاله، نقدی بر نوشیدن قهوه قبل از خواب شبانه بود و با نوشتن آن، می‌خواستم نشان دهم که نوشیدن قهوه قبل از خواب نه‌تنها خوب نیست، بلکه فایده‌ای هم ندارد و نباید گول این جمله یعنی «فواید خوردن قهوه در شب» را نخوریم! اما در طول این مقاله سعی کردم بهترین زمان‌ها برای خوردن قهوه و همچنین زمان‌هایی که نباید قهوه و سایر مواد کافئین‌دار را میل کنیم هم بیان کردم.

حالا شما می‌دانید که چه زمان‌هایی می‌توانید قهوه بنوشید؛ بنابراین، هر موقعی که دوست داشتید جام قهوه را بر سر بکشید، این زمان‌ها را به یاد بیاورید.

در اینستاگرام
ما را دنبال کنید!
Created by potrace 1.14, written by Peter Selinger 2001-2017
در آپارات
ما را دنبال کنید!

مطالب زیر را حتما مطالعه کنید

چرا باید هدف گذاری کنیم | آکادمی آموزشی رجب حرفه دوست
چرا باید هدف گذاری کنیم؟
هدف گذاری smart | مزایا و معایب هدف گذاری اسمارت
آیا هدف‌ گذاری smart همیشه هوشمندانه است؟ مزایا و معایب!
دو گام عالی برای هدف گذاری | هدف‌گذاری چیست؟ وب‌سایت آموزشی رجب حرفه دوست
هدف‌گذاری چیست؟ معرفی بهترین روش‌های هدف‌گذاری
مدیریت زمان چیست؟ موانع مدیریت زمان کدام‌ها هستند؟
مدیریت زمان چیست؟ موانع مدیریت زمان کدام‌ها هستند؟
شش اشتباه رایجی که سحرخیزها نباید انجام دهند
شش اشتباه رایجی که سحرخیزها نباید انجام دهند!
روش‌های علمی برای بهبود عملکرد مغز در ابتدای روز
پنج روش علمی برای بهبود عملکرد مغز در ابتدای روز

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

آموزش پیشنهادی ما
دوره هدفگذاری رایگان | آکادمی آموزشی رجب حرفه دوست
دسته‌بندی مطالب
  • خلاصه ۵۰ کتاب پرفروش جهان (1)
  • رادیو موفقیت (2)
  • مقاله ها (29)
  • موفقیت تی وی (5)
جدیدترین مطالب
  • خلاصه کتاب آیین دوست‌ یابی اثر دیل کارنگی
  • موفقیت با انگشت شکسته!
  • اس. بی فولر: از فقر تا ثروت
  • آیا پنج ساعت خواب کافی است؟ (خواب کافی برای سنین مختلف)

چند آموزش کلیدی

دوره هدف گذاری حرفه‌ای

دوره جامع سحرخیزی

مقاله روتین صبحگاهی افراد موفق

کتاب سحرخیز موفق

فیلم مهارت شادمانی آنتونی رابینز

لینک‌های کاربردی

درباره ما و تماس با ما

نحوه ثبت سفارش

آموزش دسترسی به دانلود فایل‌ها

قوانین و مقررات سایت

گارانتی بازگشت وجه

پشتیبانی

پرفروشترین محصولات

کتاب سحرخیز موفق

۱۶۹۰۰۰ تومان

دوره هدف گذاری

رایگان

دوره جامع سحرخیزی

۷۹۰۰۰۰ تومان

در شبکه‌های اجتماعی

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

آدرس ما در اینستاگرام

صفحه اینستاگرام ما

آدرس ما در سایت آپارات

کانال آپارت ما

آکادمی آموزشی رجب حرفه دوست

ما در این وب‌سایت ضمن آموزش‌های رایگان بی‌شمار، به ارائه دوره‌ها، محصولات و مباحث آموزشی در حیطه موفقیت و توسعه فردی می‌پردازیم.

لوگوی اینماد آکادمی آموزشی رجب حرفه دوست

لوگو زرین پال

تمامی حقوق این سایت متعلق به رجب حرفه دوست است. این سایت در زمینه موفقیت و توسعه فردی و تحت قوانین جمهوری اسلامی ایران فعالیت می‌کند. نسخه سایت: ۲.۳.۱

ورود / عضویت
استفاده از موبایل
استفاده از آدرس ایمیل
بازنشانی رمز عبور
استفاده از موبایل
استفاده از آدرس ایمیل

ورود

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

هنوز عضو نشده اید؟ عضویت در سایت